Viimeisimmät artikkelit

Lihaskuntotreeni kotona: Tehokkaat harjoitukset kehon vahvistamiseen ilman kuntosalikäyntejä
by Arttu/ on 25 Jun 2023

Lihaskuntotreeni kotona: Tehokkaat harjoitukset kehon vahvistamiseen ilman kuntosalikäyntejä

Lihaskuntotreeni kotona on nykypäivänä suosittu vaihtoehto kuntosaliharjoittelulle. Yhä useammat ihmiset haluavat vahvistaa kehoaan ja saavuttaa kuntoilutavoitteensa kotona mukavuudenhalunsa vuoksi. Tässä artikkelissa esitellään tehokkaita lihaskuntotreenejä, jotka voidaan suorittaa kotona ilman erityisiä laitteita tai kuntosalikäyntejä. Lihaskuntotreeni kotona ilman laitteitaKuntosaliharjoittelu ei aina houkuta, mutta kunnossa olisi hyvä pysyä. Lihaskuntotreeni kotona ei onneksi vaadi kalliita laitteita. Voit hyödyntää kotona jo olevia välineitä tai hankkia perusvarustuksen, kuten käsipainot, vastuskuminauhat ja jumppamaton. Näillä välineillä pystyt luomaan monipuolisen treeniympäristön kotiisi.

Treeniohjelma aloittelijalle tukee edistymistä
by Arttu/ on 15 Aug 2022

Treeniohjelma aloittelijalle tukee edistymistä

Mikäli kuntosaliharjoittelu on sinulle aivan uusi juttu, on hyvä ottaa harjoittelun tueksi ohjausta sekä hyvä treeniohjelma aloittelijalle. Kuntosaliohjauksen myötä saat liikeradat oikeanlaisiksi ja voit välttyä monilta turhilta urheiluvammoilta. Se puolestaan tukee monipuolista harjoittelua ja sen avulla erilaiset kuntosalilla olevat laitteet tulevat sinulle tutuksi. Parhaimmillaan hyvä treeniohjelma myös motivoi käymään salilla säännöllisesti, sillä sen avulla tiedät, mitä tee salille saapuessasi. Millainen on hyvä treeniohjelma aloittelijalle?Hyvä treeniohjelma tunnistaa ensinnäkin oman lähtötasosi. Mikäli treenaaminen on sinulle uusi juttu, on järkevää aloittaa mahdollisimman helpoista liikkeistä, joilla saa koko kropan liikkeelle.

Kuinka nopeasti kunto nousee pitkän tauon jälkeen?
by Arttu/ on 20 May 2022

Kuinka nopeasti kunto nousee pitkän tauon jälkeen?

Taukoa liikunnasta on ehtinyt tulla jo reilusti ja kesä rantakeleineen on jatkuvasti lähempänä. Halu olisi kova palata liikunnan pariin, mutta kuinka nopeasti kunto nousee pitkän tauon jälkeen? Edistyminen ja kehittymisen seuraamisen keinot toki vaihtelevat lajin ja lähtötason mukaan, mutta nyrkkisääntönä voisi pitää sitä ajatusta, että erityisesti aloittelijoilla ja pitkää taukoa pitäneillä näkyy säännöllisen harjoittelun alettua kehitys varmasti joka viikko jollain tavalla. Säilytä maltti seuratessasi, kuinka nopeasti kunto nouseeAluksi kehittyminen voi tapahtua näkyvästi ja tuntuvasti, mutta siinäkin on syytä muistaa maltillinen asenne.

Mihin selän kinesioteippaus perustuu?
by Arttu/ on 13 Jan 2022

Mihin selän kinesioteippaus perustuu?

Selän kinesioteippaus, kuten mikä tahansa kinesioteippaus, perustuu siihen, että sillä stimuloidaan tuntoaistia. Koska teippi on joustavaa, sillä pyritään vaikuttamaan pehmytkudoksen asentoon ihon alla. Teippiin pyritään samaan eriasteisia jännityksiä, jolloin kudokselle tulee enemmän liikkumatilaa. Sillä voidaan esimerkiksi nostaa ihoa. Koska sekä teippi että kudokset ovat elastisia, teippauksella voidaan hyödyntää näitä molempia. Teippaustekniikoitakin on erilaisia ja niitä voidaan yhdistellä, että saadaan paras mahdollinen apu. Selän kinesioteippausta käytetään ohjaamaan liikettä tai lieventämään kipua.

Iloa liikunnasta ja ajatuskin kirkastuu
by Arttu/ on 29 Oct 2021

Iloa liikunnasta ja ajatuskin kirkastuu

Tiesitkö sitä, että voit saada huomattavasti iloa liikunnasta? Usein treenin jälkeen tuntuu siltä, että on jopa tarpeettoman väsynyt eikä oikeastaan jaksa edes hymyillä. Mutta loppujen lopuksi hyvien yöunien jälkeen mieli on hyvinkin virkistynyt ja ajatukset luistavat paljon kirkkaammin. Päivät kuluvat arjen aherruksessa energisemmin sekä keskittyneemmin kuin aiemmin. Kun liikunnan tuoma kuormitus on tasapainossa muun elämän kanssa, ei voi vastustaa sitä, että mielihyvähormonit hyrräävät melkoista vauhtia elimistössä. Iloa liikunnasta sekä elimistö positiiviseksiIloinen liikunta ei saa pelkästään mielihyvähormoneja hyrräämään vaan koko elimistö on paljon paremmassa kunnossa kuin sellaisella, joka ei lainkaan liiku.